Στην σημερινή της (11-11) συνεδρίαση στην Αθήνα , στα γραφεία του ΔΣΑ, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, συζήτησε τα νέα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και πλήττουν τους ελεύθερους επαγγελματίες και αποφάσισε σειρά κινητοποιήσεων.

Επισυνάπτονται

–Η απόφαση της Ολομέλειας

–Παραδείγματα για την φορολογική επιβάρυνση που θα επιφέρει το νομοσχέδιο στους δικηγόρους.

Αρχεία

ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Πηγή: https://olomeleia.gr/el/content/kinitopoiiseis-gia-forologiko-nomoshedio-apofasise-i-olomeleia-ton-proedron-ton-dikigorikon?fbclid=IwAR06Bi93Zygj3wbH8g5mxTikFcYXbZZc4xIFLpJIPuOXTR7mnksxubwAIkM

Το ΔΣ του ΔΣΚ, συνελθόν εκτάκτως σε συνεδρίαση σήμερα 13/11/2023 με θέμα ημερήσια διάταξης: «Φορολογικό Νομοσχέδιο – Αποφάσεις Ολομέλειας – Αποφάσεις ΔΣΚ επι του θέματος – Κινητοποιήσεις», αφού έλαβε υπόψιν του τις αποφάσεις της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος της 11ης/11/2023, απεφάσισε τα εξής:
 
Α/ Την Δημιουργία κοινού μετώπου με όλους τους φορείς των ελεύθερων επαγγελματιών.
 
Β/ Συναντήσεις, στο πλαίσιο της Ολομέλειας, με όλους τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.
 
Γ/ Συμμετοχή στην δημιουργία πλατφόρμας για την διαδικτυακή συλλογή υπογραφών κατά του Ν/Σ.
 
Δ/ Ένδικες πρόσφυγες στα αρμόδια Δικαστήρια, στο πλαίσιο της Ολομέλειας, με σκοπό την ακύρωση του νομοθετήματος, εφόσον τούτο ψηφιστεί.
 
Ε/ Ορισμός της 22/11 ως ημέρας μεγάλης κινητοποίησης – αποχής και διαμαρτυρίας όλων των ελεύθερων επαγγελματιών.
 
Στ/ Αποχή από όλες τις δίκες (αστικές – ποινικές – διοικητικές) συμφερόντων ελληνικού δημοσίου και Επιτροπές (Δασική, 152, ΣΥΠΟΘΑ κλπ) έως ψηφίσεως του Ν/Σ, συμπεριλαμβανομένων των δικών που ο προσφεύγων, ο αιτών ή ενάγων είναι ο πολίτης, και συμπεριλαμβανομένων και των ποινικών υποθέσεων που ο πολίτης είναι κατηγορούμενος και που δεν έχει ασκηθεί από το Δημόσιο υποστήριξη κατηγορίας, όπως και όλων των δικών με τα ασφαλιστικά ταμεία η τα ΝΠΔΔ του Δημοσίου (πλην ΟΤΑ ή νπδδ ή νπιδ που σχετίζονται με τους ΟΤΑ). 
 
Ζ/ Καθολική αποχή από τα καθήκοντα μας 16 και 17/11/2023, καθώς και 20, 21 και 22/11/2023. 
Σημειώνεται ότι η αποχή συμπεριλαμβάνει και κάθε εργασία σε Κτηματολογικά Γραφεία ή Υποθηκοφυλακεία ή κατάθεση νέων δηλώσεων κτηματογράφησης. 
 
***Το πλαίσιο της αποχής μας ορίζεται ως εξής:
 
Η αποχή μας θα είναι καθολική, με εξαίρεση τα κάτωθι:
Παραγραφές – Προθεσμίες
Για τις ποινικές υποθέσεις:α) Αυτόφωρα (κρατούμενοι).
β) Κρατούμενοι (προσωρινώς με 18μηνο ή κατόπιν καταδικαστικής απόφασης).
γ) Στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό
Επίσης:
Συζήτηση προσωρινών διαταγών μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν άδειας από τον ΔΣΚ.
Κατάθεση προτάσεων τακτικής (20ήμερο και 100 ημέρες)
Προσθήκη – Αντίκρουση. 
Η/ Καθολική αποχή όλη την εβδομάδα κατά την οποίαν θα συζητείται στην Βουλή το Ν/Σ.
 
Θ/ Αποχή των συναδέλφων, έως την ψήφιση του Ν/Σ, από έκδοση διαταγών πληρωμής με εντολείς Τράπεζες και funds, καθώς και ομοίως αποχή από επιταγές προς εκούσια συμμόρφωση των διαταγών, όπως επίσης και από παραγγελία προς εκτέλεση για τους ίδιους εντολείς.
 
Ι/ Επαφές με τους Βουλευτές Κέρκυρας, τους κατά τόπους φορείς ελεύθερων επαγγελματιών και τα τοπικά ΜΜΕ, ώστε να αναδειχθεί ο άδικος χαρακτήρας του Ν/Σ. 
 
Επανεξέταση της στάσης μας θα υπάρξει μετά την Ολομέλεια της 24 & 25/11/2023. 
 
Τέλος το ΔΣ του ΔΣΚ, αποφαίνεται, εκτός ημερήσιας διάταξης και σύμφωνα με την σχετική απόφαση της Ολομέλειας, την παράταση της αποχής για τις δίκες του 187ΠΚ έως και την 31/12/2023, με το ίδιο πλαίσιο που ισχύει σήμερα. 
 
Με εκτίμηση 
Ο Πρόεδρος του ΔΣ 
ΓΙΑΝΝΗΣ Μ. ΚΟΝΤΟΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο